Макарони с майонеза и сирене

18/12/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Солени макарони на фурна - вкусна класика за гладници "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 496
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • макарони - 1 пакет (500 г)
  • прясно мляко - 100 мл, за млечната майонеза
  • олио - 200 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лимонтузу - 2 щипки
  • захар - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. В дълбок съд сипете прясното мляко, олиото, солта и лимонтузуто.

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Сложете пасатора на дъното на съда, пуснете го и постепенно издърпайте нагоре, докато майонезата хубаво се разбие.

Добавете захарта и оцета и пасирайте още малко. Объркайте макароните с майонезата и натрошеното сирене. Поднесете в чинии с настърган кашкавал. По желание може да запечете всичко в тава.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тонка
Тонка
15.11.2013 09:52
Ширин,прочете ли последното изречение?По желание макароните се запичат.
0
0
Ширин
Ширин
14.11.2013 23:42
Нещо не се връзва!! На снимката макароните са на фурна, а никъде не пише, че се пекат
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв