Понички топчета

21/09/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171313873
"Когато приготвяте понички, залагайте на вкуса, формата е въпрос на късмет "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 222
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • рикота - 250 г сирене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия
  • олио - за пържене
  • захар - кристална за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го смесваме със сухите съставки: сода, сол и захар. Правим кладенче и чукваме яйцата. Прибавяме и рикотата.

Можем да използваме и нискомаслена извара, ако не разполагаме със сирене рикота. Замесваме лепкаво тесто.

С влажни ръце или с лъжица оформете топчета с диаметър около 5 см. Пържим в загрято олио или най-добре във фритюрник. В случая аз използвах фритюрник.

Готовите топчета овалваме в кристална захар.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много хубава рецепта а като са на топчета не остават ли вътре малко сурови, аз правя но ги шприцовам само моята рецепта е малко по различна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв