Пиле с грах и моркови

21/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175682453812
"Наричаме ги класически рецепти, защото сме ги приготвяли десетки пъти и пак ще ги приготвим - просто са вкусни и обичани "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 216
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 800 г консерва
  • олио - 4 с. л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, главата лук се обелва и нарязва на ситно, моркова се реже на ситни кубчета.

Загрява се олио в тенджерка и запържваме леко пилешкото месо. Овкусява се с морска сол и черен пипер. Добавят се нарязаните моркови и лукът да се задушат и те.

Сипваме отцедения от течността грах, разбъркваме и сипваме настърган домат, червен пипер и топла вода да покрие продуктите.

Оставя се да се готви на тих огън до готовност на граха и пилешкото месо. Може да се поднесе с нарязан ситно магданоз. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветанка Цветанова
Аз добавих лъжица заквасена сметана и лъжица кисело мляко. Вкусотия :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв