Хлебчета

21/09/2016
"Идеалното допълнение към вкусните домашни гозби са домашно омесените хлебчета!"
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в леко хладката водичка. Изчаква се за кратко да се активира маята. Брашното се пресява и заедно със солта и зехтина се прибавя на порции към маята.

Покрива се и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Замесва се меко и гладко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за около час. Втасалото тесто се разделя на части. Взима се една част и се разточва с ръце на средно дебел лист.

Намазва се по средата със зехтин и навива на руло или прегъва на три. Моите хлебчета ги направих с леко елипсовидна форма. В средата на хлебчето се прави разрез с нож (остър), но не до край.

Оставят се да втасат още около 20 минути. Нареждат се в тава застлана с хартия за печене и намазана със зехтин. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар