Погача Сияна

21/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Замесването на погачи не е толкова трудно, но се изисква истинско майсторство да изваеш от обикновеното тесто това истинско произведение на изкуството!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 599
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесих средно твърдо тесто. Оставих го да втаса на топло, покрито с кърпа. Втасалото тесто разделих на две, като едната част е по-голяма. От по-голямата топка разточих 4 обли кори.

Намазах ги с масло и подредих една върху друга. Разрязах на 12 триъгълника, като се започва от центъра, но до края на кръга трябва да остане неразрязана част.

През едно се режат по средата, неразрязаните се промушват отдолу нагоре, а на разрязаните се промушва върха им отдолу нагоре, за да се получи листенцето. Под листенцата, които са средата на питата поставям обла кора или другият вариант е да се навие руло.

От тесто за декорация изрязах букви и ги поставих, след като я намазах с жълтък и мляко. Оставих питката да втаса на топло и после изпекох в загрята фурна на 160 градуса за около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар