Питка с плънка от сирене и яйца

21/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1150129511193
"Изключително ефектна питка, която ще ви смае също с вкус и аромат "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 602
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното и активирам маята. Замесвам еластично тесто, което деля на две големи части и една малка топчица за средата. Едната част разделям на три и разточвам три обли кори, които мажа с масло (без третата).

Режа ги на четири и всеки триъгълник режа от острия връх на няколко места, на широката част намазвам с малко масло и слагам от разбитите яйца със сирене. Навивам на кифла и така процедирам и с другата топка.

Получените осем кифли редя, като ги завивам в тавата във форма на въртележка. От малката топчица оформям една част на малка топка колкото орех, а другата заплитам на две малки плитки, които кръстосвам върху топчето за център.

Оставям питката да втаса, мажа с жълтък и пека в загрята фурна за около 35-40 минути на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Да добавя само, че солта е 2 ч.л или 1 супена не препълнена а равна.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Правих тази солена питка ,вкусна и ефектна наистина е като въртележка -супер е
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв