Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Домашно хлебче с масло и билки

Домашно хлебче с масло и билки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно хлебче с масло и билки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Веднъж свикне ли човек са вкусен домашен хляб, трудно ще хареса онова, което му се предлага в магазините"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 350 мл
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г
  • масло - 1 пакетче
  • риган
  • мащерка
  • босилек
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното, активирам маята и замесвам меко тесто, като по малко добавям от половината разтопено масло. Другата част оставям за пълнежа. Оставям тестото на топло да втаса. След което го деля на десет части.

Всяка част оформям като малко дълго хлебче, което леко с нож надрасквам отгоре. Втасват и като са готови ги мажа с жълтък, малко брашно и вода, за да се напукат, пека ги в загрята фурна.

В купичка размеквам маслото, прибавям от билките и малко сол разбърквам, като поизстинат леко ги режа на няколко места по ширина и вмъквам от ароматното масло с билки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: