Бърза закуска с милинки

21/09/2016
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач205613301
"Топли, топли милинки даваме! Насам, приятели, насам - топли милинки, извадени от фурната!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
74 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186 387
  • Преглеждания за месеца1516
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена74

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от продуктите. То се оставя да втасва 30 минути. След това без да се премесва тестото и с намаслени ръце се правят топчета малко по-големи от орех.

Редят се в намаслена обилно с олио тава, /тези се подредени в кексова форма-28см/ на малко разстояние едно от друго.

Поръсва се с натрошено сирене между топките. Така направени милинките престояват 20-тина минути, покрити с найлон.

След това се намазват с приготвената заливка - разтопява се маргаринът, добавя се брашното и яйцето, малко сол и получената паста се разбърква хубаво-до гладка и еднородна смес.

Милинките се намазват леко с четка потопена в пастата и пак се покриват с найлона за 10-ина мин.

Пекат се на 180 градуса с вентилатор за около 40 мин. Стават много вкусни - пoхапват се се топли с чаша айран.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Яница Николова
Вкусотия!
0
0
Ivo
Ivo
25.06.2017 16:51
Не е вегетарианско , а още по малко веганско
0
1
Анелия Ангелова
Вместо жива мая,може ли да се използва суха?
2
0
Mimi Mihneva
Mimi Mihneva
11.06.2017 11:34
Аз сложих суха и се получи страхотно. Браво за рецептат със сигурност ще повторя!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв