Бриош с крем и шоколад

21/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Ако готвачите бяха диригенти, щяха да нарекат този бриош истинска симфония от вкусове и аромати "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното със солта. Към него добавете яйцето, разтворената мая в млякото, захарта и мекото масло. Замесва се меко тесто. Месенето продължава около 20 минути. Оставя се да втаса докато удвои обема си.

През това време пригответе крема. Сложете една част от млякото да заври заедно със захарта и ванилията. В купа разбийте жълтъците с нишестето и останалото мляко. Сипете сместа във врящото мляко.

Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Свалете крема от котлона, покрийте го с фолио и оставете да се охлади. Масата се поръсва с брашно. Слага се тестото и пак се поръсва. Разточете на правоъгълна кора (30х40 см).

Разпределете изстиналия крем и поръсете с шоколада нарязан на парченца (може да използвате шоколад на капки). Завийте на стегнато руло и го нарежете на парчета (4-5 см).

Наредете рулцата изправени в намаслена тава. След като втаса печете на 180 градуса около 40 минути. По желание може да направите глазура от пудра захар и лимонов сок.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар