Баклава с орехи и кокос

21/09/2016
Ro Zi
отRo ZiНовак331218
"Изядохме само почти цялата баклава, за да сме напълно сигурни, че именно това е нашата любима баклава "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 490
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 125 г разтопено
  • орехи - 200 г смлени
  • кокос - 50 г
  • За сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете корите наполовина, всяка една кора съберете в средата като пеперудка и съберете краищата ѝ.

В долната част сложете по 1 ч.л. кокос и същото количество орехи и завийте към горния край, загърнете, за да се получи мидичка.

Подредете мидичките в тава, залейте ги с разтопено масло и печете на 170 градуса до получаване на златист цвят.

Вече готовата баклава се залива още докато е топла със студен сироп, приготвен от водата, захарта и лимоновия сок.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Леле Роси ,чудесни са тези баклавички ,направо се окапах :)))
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
21.09.2016 16:24
Добре дошла, Росе, драго ми е да те видя тук :) Баклавичките както винаги са чудесни :)
2
0
Ro Zi
Ro Zi
21.09.2016 17:43
Добре заварила Сия и благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!