Шарени кифлички

22/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Ей такива кифлички са сред основните виновници за апетитно закръглените ни форми "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции48бр
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 4 с.л.
  • кокосови стърготини - 150 г
  • за сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете млякото. Добавете маята и захарта. Разбъркайте и оставете да се активира. Разбийте яйцата, прибавете олиото и маята. Разделете сместа в купи.

Към едната се добавя половината от брашното и какаото, а към другата част - останалото брашно и кокосовите стърготини. Всяка част се замесва на тесто.

Разделете всяка топка на 4 части. Разточете една кафява топка и една бяла. Сложете бялата върху кафявата. Нарежете на 12 триъгълника. Всеки навийте на кифличка.

Така направете с останалите топки тесто. Наредете готовите кифлички в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса 20 минути.

Сварете гъст сироп от водата и захарта. Оставете да се охлади. След като кифличките се изпекат, оставете да изстинат и ги потопете за кратко в изстиналия сироп.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теодора Мещерова
Непременно ще ги направя при първа възможност
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв