Усукан тутманик с шарена сол

22/09/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
"Тутманик, но не просто забъркан, а усукан и много, много, много вкусен "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто, оставя се да втаса. Премесва се отново и се разделя на 8 равни части, които се оформят на питки.

Всяка питка се разточва на кора. Взема се една кора, маже се с разтопеното масло, поръсва се с настъргано сирене, трапезната шарена сол и червения пипер.

Така се процедира с три от корите, най-отгоре се слага четвъртата кора, която само се маже с масло. Разрязва се на пет ленти, които се усукват и се подреждат в намаслена тава.

Процедурата се повтаря с останалите четири кори.Тутманикът се оставя да втаса, намазва се с разбит жълтък, поръсва се с шарена сол и червен пипер, пече на 180 градуса за 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар