Питка с куркума и цветенца

22/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162181745710
"Не просто питка, а истинско произведение на изкуството, което ни е страх да разчупим "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в пресято брашно, добавят се прясното мляко, солта, една супена лъжица масло и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.

Прибавя се и куркумата. От нея тестото променя цвета си. Замесва се средно меко тесто, оставя се да втаса 30 минути. Разделя се на две части,

Едната се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се навива на руло, нарязва се на шайби, които се нареждат по стените на тавата.

Втората част тесто се оформя на питка и се нарежда в средата, да запълни тавата. Замесва се бялото тесто за декорация от вода, брашно и сол. Разточва се на кръгла кора и се изрязват кръгчета.

Прегъват се през средата на две и двата края се прищипват, оформят се цветята От малки фитилчета се правят листенцата. Оставя се питката още 10 минути, намазва се с разбит жълтък и поставяме украсата. Печем в загрята фурна 170 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар