Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кадънбуду (Kadínbudu köfte)

Кадънбуду (Kadínbudu köfte)

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кадънбуду (Kadínbudu köfte)
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Като непризнати, но световно известни любители на кюфтетата, ви уверяваме, че тези са направо разкошни"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч. около 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За запържване
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява и се изцежда хубаво.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва съвсем леко в малко мазнина. Към него се добавя половината от каймата и се запържват на среден огън. После се отделя мазнината и запържената кайма се слага в отделна купа.

Към нея се добавят яйце, сварения ориз, сол, черен пипер и останалата половина сурова кайма. Омесва се много добре. После се оставя за половин час да си почине.

След това от сместа се овалват леко продълговати кюфтета, които първо се овалват в галета, след това се потапят в разбити яйца и се запържват в загрято олио.

Изкарват се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията