Тутманик Асорти

22/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Тутманикът има нужда не само от любяща ръка за замесването, но и от богато въображение при гарнирането му "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 170
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете топлото мляко с топлата вода и добавете маята и захарта. Оставете 10-15 мин. След това в купа пресейте брашното със солта, добавете размекнатото масло и маята. Омесете хубаво и еластично тесто. Тестото си се омеси нормално. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

Разделете тестото на 4 части. Всяка разточете на кръг с диаметъра на тавата. Намажете с масло, поръсете с част от задушения спанак и 1/2 от сиренето. Покрийте с втора разточена кора. Пак намажете с масло, поръсете с 1/2 от каймата (предварително запържена с подправки) и парченца топено сирене.

Поставете третата кора, намажете с масло, спанак и сирене. Покрийте с четвъртата кора, намажете с масло и разпределете останалото количество от каймата и топеното сирене. Притиснете леко плънката.

Нарежете на 8 триъгълни парчета (но не до края). Оставете да втаса за 30 минути. Намажете с жълтък, разбит с прясно мляко, и печете на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар