Баклава с готови кори

22/09/2016
Ro Zi
отRo ZiНовак331218
"Чудесно предложение за онези домакини, които не могат или не искат да точат кори за баклава "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции15 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 264
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата165
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 250 г
  • орехи - 250 г смлени или шам фъстък
  • за сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари, докато се сгъсти и се добaвя лимон и ванилия.

Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва, залива сe с останалото масло и се пече на 160°C за около 1 i 1/2 час.

Залива се с вече студения сироп.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
30.09.2016 22:53
Страхотно изглежда,сякаш корите са точени.
1
0
Ro Zi
Ro Zi
01.10.2016 15:19
Благодаря
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв