Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Сочна Баклава с орехи на ромбчета

Сочна Баклава с орехи на ромбчета

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485205
Сочна Баклава с орехи на ромбчета
Снимка: Ro Zi
1 / 4
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15 парчета
"Преди да сложите баклавата да се пече, трябва да я нарежете на ромбчета, което не е никак лесно"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 250 г
  • орехи - 250 г смлени
  • за сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1200 мл
  • лимон - парче
  • лимонов сок - 1 с.л. накрая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено масло, слагат се орехите, нареждат се и останалите кори.

Баклавата се нарязва, залива сe с останалото масло, и се пече на 160°С за около 1 1/2 час.

Залива се с вече студения сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: