Цветна погача

22/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Хем вкусна, хем красива - ето такава трябва да бъде идеалната питка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти замесвате меко тесто. Оставете да втаса за час и половина.

Задушете спанака и лука в малко масло. Оставете да се охлади.

Разточете тестото на правоъгълна кора. Поръсете я с охладената плънка, натрошеното сирене и разтопено масло. Срежете я на две по дължина, но едната част да бъде по-тясна от другата. Завийте на руло по-тясната половина и нарежете на парчета (около 2 см).

Наредете парчетата в тавата, като ги застъпвате. От по-голямата част направете още едно руло. Нарежете и него на парчета. Подредете ги в средата на тавата. Нарежете колбаса на парчета и ги подредете между рулцата. Оставете да втаса, намажете с яйце и печете на 200 градуса за около 40 минути. Тъй като ми останаха парчета от рулото, направих и няколко питки във форми за мъфини.

Адаптирано от Черпак с Меракподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ПетяРВ
ПетяРВ
22.09.2016 22:49
Страхотна погача! Гласувам с 5!
0
0
Арка
Арка
22.09.2016 22:12
Чудесно поднесена погача.Браво за майсторлъка!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв