Фини пържолки Роси

08/01/2012
"Изискани пържолки за ценители - за да хапвате с наслада "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 655
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките се начукват с черен пипер и сол и се пържат в тиган.

В йенска тавичка се слагат един ред пържолки. Върху тях се стърже ситно малко морков и малко кромид - на вкус. Слага се втори ред пържолки и отново се стърже кромид и морков.

Залива се с 300 ml течна сметана и 2 чаши вода. Задушава се под капак на фурна при 150 градуса за 2 часа.

След това отгоре се редят филийки кашкавал или топено /пушено/ сирене. Запича се леко или само се разтапя. Пържолките се сервират две по две.

Рецептата може да се изпълни и с един ред пържолки - съответно с 1/2 от останалите съставки.подобни рецепти тук

5 11
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
03.02.2016 22:15
Тъпо разхиштаване на продуктите в продължение на 145 мин.
Ако сервираш това на мъжаси сигурно ще те бие с тигана по главата - освен ако не е мазохист или те обича безгранично ....
0
0
мима димитрова
Права сте, Елена... трябва да се уточнява количеството месо, милилитри вода /чашите са много различни/ и в този ред на мисли - същото правило за всеки вложен продукт. Благодаря за вниманието! Поздрави!
0
0
Елена
Елена
20.08.2013 17:20
Може вместо вода 1 чаша вино, но водата нека да не бъде 2 чаши, а 1. Иначе веднага ще я направя за вечеря!
Благодаря за хубавите идеи!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв