Вкусен тутманик със сирене

23/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Ако приготвите такъв тутманик със сирене, няма да имаме нищо против да станем една идея по-рано, дори и в почивен ден "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 402
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 1 бр + 1 жълтък за намазване
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л
  • мая - 1 кубче
  • брашно - около 1 кг
  • сирене - 100 г
  • масло - или олио за намазване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в малко топло мляко, 1 с.л захар, 1 с.л брашно. Замесваме тесто от всички продукти и оставяме на топло да втаса. След като втаса го разстиламе с ръце на плота и натрошаваме от сиренето. Размесваме го хубаво и разтягаме на всички посоки.

В тавата на печката слагаме цялото количество тесто като я мажем предварително с олио. Разстиламе го до стените и нарязваме с нож по дължина да останат отделни дълги тутманичета.

Поръсваме отгоре с още сирене и оставяме да втаса, след което мажем с жълтък и печем в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите