Пастичо

07/01/2012
"Вкусна италианска мусака с макарони"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 520
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим макароните с малко сол. Изливаме водата след сваряването. Слагаме малко от маслото и едно яйце, разбито в малко мляко. Разбъркваме добре.

В тиган задушаваме глава кромид с олио или зехтин, добавяме каймата, след това пипера, ригана, доматения сок. Оставяме малко да поври.

Крем: 8 супени лъжици масло и 12 супени лъжици брашно бъркаме на слаб огън. Добавяме 1 литър мляко и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти на крем. Прибавяме 2 яйца-добре разбити и сол на вкус.

В средно голяма тава слагаме половината макарони. Върху тях разстиламе сместта от тигана, а върху нея - другата половина от макароните. Заливаме с всичкия крем. Най-отгоре разстиламе едно добре разбито яйце.

Печем на 200 градуса около 15 минути. Сервираме охладено /не студено/, като режем радиално порциите.подобни рецепти тук

5 21
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Мая Пенчева
Мая Пенчева
29.07.2017 12:09
яла съм в Италия и в Кипър такава манджа, точно с това е известна (Пастичио), не ми пука какъв е произхода и каква е оригиналната рецепта, важното е, че е много вкусна, за първи път се реших да приготвя, засега мога да кажа само, че е доста трудоемко, надявам се да е вкусно поне, пека я в момента, на всички пожелавам добър апетит, благодаря за рецептата
0
0
Пам
Пам
16.03.2015 21:28
Благодаря за рецептата! Лазаня болонезе с нещо като сос бешамел и макарони - звучи обнадеждаващо вкусно и при първа възможност ще пробвам по този начин. Обожавам италианската кухня.
А на почитателите гъркофили, мога само да кажа, че все едно ми приказват за макарони по македонски. Е, няма такова животно.
8
0
Viv
Viv
04.06.2014 20:06
Какво значение има,как точно се произнася и коя е родината на ястието,важно е да е вкусно и да носи наслада!Работя като майстор готвач в чужбина,всеки регион в една страна има различен начин на приготвяне на храната.Я само се огледайте в България...дори обикновения боб се приготвя различно,в различните краища на страната!!!
10
0

Виж всички коментари или напиши такъв