Селска постна питка

23/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161681745710
"Като няма хляб, направете си тази постна селска питка, би казала Мария-Антоанета, ако беше родена у нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 257
  • Преглеждания за месеца3539
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • вода - 400 мл
  • олио - 3 с. л. хладка
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сода за хляб - 1 ч. л.
  • оцет - 2 с. л.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа. Смесва се с бакпулверът и солта. Содата за хляб се разбърква в чашка с оцета, да шупне. Сипва се в брашното, добавя се олиото, хладката вода и се замесва средно меко тесто.

Покрива се с кърпа и оставяме да си почине за 10-15 минути. В намазана с олио тава тестото се разстила на питка с диаметър на тавата, в която ще се пече.

Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до зачеряване. Поднасяме топла питката поръсена с шарена сол. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар