Питка Изящество

23/09/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Изискана и вкусна питка за най-веселите поводи за празненство!"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 290
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със 300 мл от млякото, хубаво е да са на стайна температура. Затопляме останалото мляко и сипваме една лъжица захар и брашно, разбъркваме и чакаме да се активира.

През това време пресяваме брашното и правим кладенче, сипваме яйчената смес и маята. Замесваме еластично тесто и оставяме да отпочине и втаса. Разделяме на 3 топки, от едната правим малки топчици, които редим по края на тава, застлана с хартия за печене, всяко топче режем на 2 места със ножица. От втората топка разточваме кора която мажем с масло, навиваме на руло и режем по дължина. Усукваме двете части.

От третата топка правим 3 отделни части - една малка обла кора, която поставяме по средата и върху нея слагаме усукания кръг. Изработваме и малък усукан фитил с красива роза, която се прави от разточени изрязани кръгове, събрани и оформени с пръсти.

Питката се оставя да втаса след което мажем с разбития жълтък и поръсваме със сусам и мак. Печем в загрята фурна на 160 градуса за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Арка
Арка
23.09.2016 12:23
Наистина е изящна.!
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!