Сметанова погача

23/09/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Съвършената погача се прави с много желание, сръчност и ...ами сметана "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 212
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в топлото прясно мляко. Пресейте брашното, добавете солта и заедно с останалите продукти замесете меко и еластично тесто.

Оставете да се отпусне за десетина минути. Разделете тестото на части - 1 голяма за рулото, една средна за дъното на питката и 5 малки топки.

Разточете голямата топка на правоъгълна кора. Намажете я с олио и навийте на стегнато руло. Нарежете на парчета около 1.5 см и ги подредете изправени по стените на тавата (виж снимките).

Средната топка разточете и я поставете на дъното. Намажете я с олио. Всяка малка топка разточете на елипса и я намажете с олио. Завийте на руло и срежете краищата, като в средата трябва да остане цяло (около 2см).

Усучете краищата (виж снимката) и ги съберете. Наредете ги в тавата като цвете. От останалото тесто направете малки розички. След като втаса, я намажете с жълтък разбит с малко мляко и печете на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар