Питка Трифон Зарезан

23/09/2016
XXXX
отXXXXМастър Шеф12522041396
"Всеки празник може да бъде отбелязан с питка - това зависи само от сръчните ръце на домакинята "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 458
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете тесто. Оставете да втаса и го разделете на 2 части. Едната част разточете (да не много тънко) и изрежете кръгчета (около 7-8см). Всяко кръгче сгънете на две и после пак на две.

Подредете ги по края на тавата. От другата част отделете малко количество тесто за украсата. Другото го оформете на топка и поставете в средата. Отделеното тесто омесете с още брашно, за да стане по-твърдо. От него направете украсата за питката.

След като втаса, я намажете с разбития жълтък и олио. Подредете украсата и печете на 200 градуса до готовност. Готовата погача намажете с масло и завийте в чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар