Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с кайма и кашкавал

Макарони с кайма и кашкавал

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Макарони с кайма и кашкавал
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 5
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Стават бързо,лесно и са вкусни."

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • кайма - 250 г
  • колбаси - 200 г меки
  • кашкавал - 300 г
  • домати - 6 бр. големи
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, добавя се наситненият чесън, каймата и колбасът, нарязан на дребни кубчета.

Доматите се пасират или се настъргват, добавят се към каймата, прибавят се подправките и се оставя на слаб огън да се сгъсти.

Макароните се сваряват в подсолена вода за 5-7 минути. Отцеждат се от водата и се смесват с каймата.

Прехвърлят се в тава, намазана с олио. Отгоре се поръсват обилно с настърган кашкавал.

Пекат се на 190 градуса за 15-20 минути.

Макароните с кайма и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: