Дизмана със сирене

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485204
Дизмана със сирене
Снимка: Ro Zi
1 / 4
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Дизманата е готова, а ние ви пожелаваме да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • вода - 1/2 ч.ч.топла
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 кубче
  • сол
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • Плънка
  • сирене - 1 ч.ч.бяло
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - нарязан на ситно
  • за заливката
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и я оставете за 10 минути, за да се активира. Прибавете останалите продукти и малко по малко сипете брашно до получаване на меко и гладко тесто.

Покрийте го с влажна кърпа и оставете да втаса около час. От готовото тесто оформете малки топчета, разтеглете ги и в средата им сложете от плънката, отново оформете на топче.

Подредете топчетата с плънка в предварително намаслена и набрашнена висока тава. Оставете ги да втасат още 1 час. Направете заливката и ги полейте, може да сложите между тях парченца масло.

Печете дизманата в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят, покрийте с влажна кърпа за малко, разчупете и сервирайте. Плънката може да се променя според вашия вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: