Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Баница със спанак и сирене на тиган

Баница със спанак и сирене на тиган

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485200
Баница със спанак и сирене на тиган
Снимка: Ro Zi
1 / 6
28/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Във фурната сложете агнешкото, а баницата направете на тиган - стара българска поговорка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • масло - 100 г
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. гъсто
  • спанак - 250 - 300 г запържен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за плънката и ги оставете настрана. На дъното на тефлонов тиган разтопете бучка масло и сложете две от корите за баницата – краищата им трябва да висят навън. Сложете от плънката.

Потопете следващите две кори леко във водата, сложете ги отгоре и отново разпределете от плънката.

Продължавайте така да изчерпване на продуктите, като с висящите кори завийте накрая баницата.

Печете на слаб котлон до получаване на златист цвят на корите, обърнете от другата страна и отново запечете до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: