Торта Наполеон с бутер тесто

23/09/2016
катя
откатяНовак312
"Уникална торта със завладяващ вкус - не е нужно да ви казваме, че всички ще останат възхитени "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 591
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет (800 - 1000 г)
  • За крема
  • 1 част
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч
  • 2 част
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • 3 част
  • масло - от 125 грама
  • захар - 3 с.л
  • 4 част
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязрваме от листовете бутер тесто желаните форма и размер парчета и ги изпичаме на 200 градуса до златисто (най-добре върху хартия за печене).
Изрезките също се изпичат.

Така изпечените блатове се разделят през средата за получаване на 2 по-тънки блата.

1. Млякото се слага със захарта на котлона да заври.

2. Всички продукти се разбиват с миксер до хомогенна смес и се добавят към заврялото мляко при непрекъснато бъркане до получаване на гъст крем.

3. Маслото се разбива със захарта и се добавя към хубаво изстиналия крем. Разбива се с миксер.

4. Сметаната се разбива с ванилията до желаната гъстота и се прибавя към крема. Разбърква се с шпатула.

Така в желан поднос започваме да редуваме блатове с крем. От изрезките аз направих 5-ти блат. Цялата торта се покрива с останалия крем и се поръсва с настрошените изрезки.

Хубаво е да престои поне 4-5 часа в хладилника, за да стегне хубаво. Тъй като е доста тежка излизат повече по-малки парчета.

Добър апетит.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Latinka01
Latinka01
20.11.2016 11:57
Рецетата е супер,сега отивам да я приготвя,но едно нещо в сайта е много дразнещо- защо няма опция принтиране или поне копи- пейст,дали е някаква супер секретна информация която не искате хората да си запазят? Трябва да преписвам на ръка всеки път по един лист.....
Благодаря на хората за прекрасните рецепти !!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв