Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Шаран с кисело зеле и ориз на фурна1 / 2
06/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Свинското демоде, новата класика в кухнята е шаранът!"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой
  • зеле - 1 кисела зелка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - изцеден лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, посолете го и го накиснете с лимонов сок да стои, докато приготвяте останалите продукти за ястието.

Нарежете на ивици киселата зелка и я сложете да се пържи в олиото. Щом зелето омекне, добавете ориза и долейте 1 ч.ч. гореща вода.

Задушавайте, докато течността се изпари. Овкусете с малко сол и черен пипер и я прехвърлете в тава. Сложете отгоре шарана, полейте го с 2-3 с.л. олио.

Долейте в тавата 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече на умерено силна фурна. По желание може да добавите др. подправки на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: