Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сочна скумрия с картофена салата

Сочна скумрия с картофена салата

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сочна скумрия с картофена салата
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класика в кухнята!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави малки
  • лимони - 1 бр.
  • универсална подправка - подправка за риба
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме рибата, разполовяваме я по гръбнака и всяка половина режем на две. Осоляваме я и оставяме поне 30 минути да си поеме солта.

Поръсваме с малко подправка за риба и малко олио. Печем на загрята скара, но не е хубаво да се препича, защото може да горчи, на рибата трябва съвсем малко. Слагаме картофите да се варят с малко сол и няколко капки олио.

Обелваме ги и нарязваме на кубчета, прибавяме лука и овкусяваме със оцет, олио, черен пипер и сол. Гарнираме със хубав свеж лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: