Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Шпаги от крехко свинско и лук

Шпаги от крехко свинско и лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Шпаги от крехко свинско и лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Опитайте тези шпаги с този меден загар и със сигурност ще ги запомните!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • соев сос - 1 к.ч
  • универсална подправка - 2 с.л пикантина
  • чесън - щипка на прах
  • мед - 1 с.л
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка нарязваме на средно големи кубчета. В купа правим маринатата като сипваме соевия сос, меда, пикантината и малко водичка.

Разбъркваме докато се разтопи меда и добавяме чубрицата, червения пипер и чесъна на прах.

Сипваме късчетата месо и хубаво объркваме, покриваме с фолио и оставяме да си поемат от маринатата.

Нарязваме лука и на по големи шишчета редим късче месо, лук докато се запълни цялото шишче. Готовите шишчета ги печем на загрята скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: