Питка за почивните дни

24/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201784573414
"Ще почивате, но след като замесите и опечете питата "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 976
  • Преглеждания за месеца658
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.

Замесва се средно меко тесто и се оставя да удвои обема си покрито с фолио. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се намазва с масло. Нареждат се корите една върху друга, като последната не се намазва.

С нож се нарязва на 16 триъгълника. После получените триъгълници два по два се слепват, като се поставят един върху друг и се завиват на една страна. Оставя се питката да си почине 20 минути.

Намазва се с разбит жълтък с една лъжица олио, поръсват се семена. Печем в умерена фурна 170 градуса до готовност. Изважда се и намазваме с малко масло за мека коричка, после се начупва и поднася на трапезата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!