Шаран във фолио

08/12/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Вкусен шаран във фолио, който направо се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 216
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 брой, без главата
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • лимони - 1/2 на резени
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 5–6 с.л.
  • магданоз - няколко стръка, накълцан
  • мазнина
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л. за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голям лист алуминиево фолио, леко го намазнете и подредете върху него колелца домат.

Върху доматите сложете предварително изчистения и осолен шаран, напълнен с шайби лук, резени лимон, накълцания магданоз и накълцан чесън.

Намажете горната стена на шарана отвътре с доматеното пюре, долейте малко мазнина и зашийте.

Завийте шарана във фолиото добре притиснете краищата. Сложете да се пече във фурна или на скара за около 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мариела
Мариела
29.05.2012 10:16
аз пека на 180-190 градуса
4
0
О-0 Фифи
О-0 Фифи
29.05.2012 09:40
на колко градоса се пече шаранчето :)
2
0
deni
deni
28.05.2012 10:20
супер е да, аз редовно го готвя така
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв