Медена питка с два вида брашно

24/09/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Не се страхувайте да експериментирате в кухнята, защото обикновено резултатът е повече от вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • типово брашно - 200 г
  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 350 мл топла
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно. Направете кладенче и изсипете меда, солта и разтворена маята във водата.

Замесете тесто и го оставете да втаса за 30 минути. Пак го омесете и оформете на топка.

Оставете да се отпусне за двайсетина минути. След като втаса, с помощта на шишче или молив с лек натиск направете очертания.

Намажете с разбит белтък и поръсете с различни семена. Печете на 200 градуса около 35 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар