Домашни кифлички с шипков мармалад

24/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Ароматните кифлички на баба! Една рецепта, която се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
66 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 298
  • Преглеждания за месеца690
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена66

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 1/2 ч.ч
  • мас - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 1.2 кг
  • ванилия - 3 бр.
  • мармалад от шипки
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбивам добре и добавям останалото мляко. Пресявам брашното и прибавям яйчената смес със маята.

Постепенно добавям от стопената мас като меся продължително. Когато е готово тестото го слагам на топло да втаса, може и във загрята фурна на 40 градуса.

От готовото тесто оформям малки топчета като всяко разточвам на заоблен триъгълник цепвам от острия връх на няколко места, слагам от шипковия мармалад и навивам на кифла.

Готовите кифли оставям да втасат след което ги мажа със разбито яйце и поръсвам със кристална захар. Пека ги на загрята фурна, не много силна, за около 25 минути.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Тодорка Спасова
Наистина страхотни, аз ги направих с шоколад .Уникален вкус.
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Наталия! Старая се искам всичко което правя да е по изпипано, нали съм си художник. Преди поне се занимавах със рисуване това може би ми помага за декорациите.
2
0
Наталия Петрова
Страхотни са. Направени са като по калъп,толкова са еднакви. Браво!
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв