Домашни кифлички с шипков мармалад

24/09/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Ароматните кифлички на баба! Една рецепта, която се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
65 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 794
  • Преглеждания за месеца554
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена65

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбивам добре и добавям останалото мляко. Пресявам брашното и прибавям яйчената смес със маята.

Постепенно добавям от стопената мас като меся продължително. Когато е готово тестото го слагам на топло да втаса, може и във загрята фурна на 40 градуса.

От готовото тесто оформям малки топчета като всяко разточвам на заоблен триъгълник цепвам от острия връх на няколко места, слагам от шипковия мармалад и навивам на кифла.

Готовите кифли оставям да втасат след което ги мажа със разбито яйце и поръсвам със кристална захар. Пека ги на загрята фурна, не много силна, за около 25 минути.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Тодорка Спасова
Наистина страхотни, аз ги направих с шоколад .Уникален вкус.
0
0
Ваня Георгиева
Благодаря Наталия! Старая се искам всичко което правя да е по изпипано, нали съм си художник. Преди поне се занимавах със рисуване това може би ми помага за декорациите.
1
0
Наталия Петрова
Страхотни са. Направени са като по калъп,толкова са еднакви. Браво!
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв