Пиле върху сол на фурна

24/09/2016
Bistra Ivanova
отBistra IvanovaНовак3542
"Страхотно предложение за всички почитатели на пилето, които правят първите си стъпки в кухнята "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 047
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол - 1 кг (може и морска)
  • масло - за намазване
  • универсална подправка - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства и измива добре. Поръсва се с универсалната подправка и се намазва хубаво с масло.

В голяма тава се изсипва солта и върху нея се слага пилето. Пече се около час до готовност.

Може да сервирате със зелена салата или сварен ориз по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Кавак
Елена Кавак
24.09.2016 16:27
И аз го правя, но без универсална подправка, а само със сола и резултата е много добър.
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!