Пълнен шаран с домати

07/12/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Кулинарен шедьовър от авторите на Никулденски шаран плакия с лук и сценаристите на Шаран с лук на фурна Да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене85 мин.
Общо125 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 062
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, измийте го и го осолете от вън и вътре хубаво.

Докато се осолява пригответе плънката. Задушете глава едро нарязан лук, добавете 2 нарязани домата, ситно нарязания магданоз, меда и сока на половиния лимон. Оставете всички да омекне и овкусете с малко сол и черен пипер.

Нарежете на възможно най-ситно останалите домати и лук, овкусете ги с останалите подправки и прехвърлете зеленчуковата смес в продълговата, леко намазнена тава.

Отгоре сложете шарана, напълнете го със задушените лук и домати и го зашийте. Покрийте шарана с кръгчета домат и сложете да се пече в загряна умерена фурна за около 1 час.

След това се обръща, покрива се с лимонови резени и се изпича и от другата страна. Ако искате да избегнете обръщането, може да го покриете с фолио и да го печете час и нещо в по-силна фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
26.07.2018 17:26
Недейте се излага...това шаран ли е? Сложили сте снимка на пираня
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!