Лозови сарми с пилешко месо

25/09/2016
tonni83
отtonni83Новак235
"Щом ще завиваме лозовите сармички с пилешко месо, няма начин да ни домързи "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява и накълцва на малки парченца. Лукът и морковът се нарязват на дребно. В сгорещено олио се запържват лукът, морковът, оризът.

След това се добавя и пилешкото месо. Разбърква се и се залива с чаена чаша и половина разтворен зеленчуков бульон. Прибавят се подправките на вкус.

След като водата изври плънката се сваля от котлона и се завиват стегнати лозови сармички.

Нареждат се плътно в тенджера и се заливат с вода. Притискат се с чиния отгоре и се варят на тих огън.

Може също да се наредят плътно в тавичка, заливат се с вода и се изпичат в умерено загрята фурна. Отгоре отново е необходимо да се притиснат с чиния.

Неиобходимото време за печене/варене е приблизително 1 час. При сервиране се гарнират с кисело мляко, което по желание може да се подправи с малко чесън и пресен копър.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар