Пълнен шаран с лук и гъби

07/12/2011
"Традицията повелява за Никулден да се приготвя шарана, а добрият вкус диктува той да е пълнен с лук и гъби "
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 419
  • Преглеждания за месеца817
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 брой, около 1.5 - 2 кг
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • лук - 300 г кромид, може и праз
  • моркови - 1 ситно нарязан
  • гъби - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя, твърдо сварени
  • галета - 1/2 ч.ч. + 2 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче
  • лимони - сока на 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, измийте го, осолете го хубаво и го накиснете в оцета за 30 минути.

Задушете накълцания ситно лука с моркова, добавете почистените и нарязани гъби, долейте 1/2 от виното и малко водичка и овкусете с подправки и захарта.

Щом готовата плънка леко изстине, разбъркайте я с натрошени яйца и галета.

Напълнете с плънката рибата, зашийте я и я намажете със смес от 2 с.л. галета и мазнина. Поставете я в тава с кръгчета лук, за да не залепне. Долейте в тавата останалото вино и още малко топла вода.

Сложете да се пече за около 1 час в умерена фурна, покрита с фолио. Махнете фолиото и доопечете.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар