Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с яйце в гювече

Свинска кавърма с яйце в гювече

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Свинска кавърма с яйце в гювече
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
26/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Вкусна кавърма, на която няма насита"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 глави стар
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 червени
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на късчета. Морковите се измиват и се нарязват на полукръгчета.

Чушките се измиват, почистват и нарязват на ситно. Лукът се почиства и се нарязва на лунички.

Доматите се измиват и се нарязват на кубчета. В голямо гювече се нарежда нарязаното месо, лук, моркови, чушки и домати.

Посолява се и се поръсва с черен пипер. Залива се с вода до половината и кавърмата се пече във фурна на вентилатор 1 час на 200 градуса или на фурна без вентилатор - 1 час на 180 градуса.

След изпичането се слагат яйцата, като се пече още 10 минути.

Свинската кавърма с яйце в гювече е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
51
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Добавям се, че се правя на интересна и "голям" готвач, но погледни моята снимка и ще разбереш за какво иде реч. Само с най-добре намерения съм.
25.09.2016 12:36
marcheva14
marcheva14
Хубава е, но кавърмата я предпочитам само с праз и моркови не и слагам. За мен червената чушка трябва да е суха или печена. На снимката яйцето доста се е препекло и е сухо., а и сама кавърма изглежда че е доста суха, тя трябва да е оставена на мазнина.
25.09.2016 12:34