Тревненска питка

25/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Понякога и най-изтънченото ястие не може да ни донесе онази наслада, която тази проста пита и малко шарена сол ни дават "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо491
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа и се оформя кладенче. Сипваме в него сухата мая, водата, киселото мляко, солта, захарта, яйцата. Разбърква се с вилица на каша. Добавя се натрошено сирене и с него се измесва питката.

Намазва се тавичка с олио и с намаслени ръце се разстила тестото в нея, като се притиска с пръсти.

Оставя се да втаса за 30 минути и да удвои обема си. Разбива се яйцето и с четка се намазва цялата питка.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изважда се и нарязваме на парчета. Сервира се топла с шарена сол и пресни зеленчуци. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар