Типови дълги хлебчета със семена

25/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162281745710
"Всичко, приготвено у дома, е най-вкусно !"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • кисело мляко - 3 с. л.
  • олио - 4 с. л.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • семена
  • типово брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква в част от топлата вода със захарта и се оставя да шупне. С нея и останалите продукти се замесва меко тесто да не лепне. Разделя се на 4 топчета и се оставя на топло да втаса 30 минути, като се покрива с домакинско фолио.

Готовото тесто се премесва леко с малко брашно и всяко топче тесто се оформя с ръце на елипса, която се навива на руло и краищата се изтъняват. В широка тава намазана с олио се нареждат така оформените хлебчета.

Отгоре се правят по 3-4 разреза с нож и се оставят за 10 минути да се отпусне тестото. Разбива се яйцето и с четка се намазват франзелите. Отгоре се поръсват семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Поднасяме топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар