Пълнена пита с кренвирш и сирена

25/09/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205584775815
"Топла пита с вкусна изненада, която може да накара дори понеделник да изглежда слънчев "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се натрошената мая в хладка вода заедно със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в брашното и замесваме с останалите продукти меко еластично тесто, като от яйцата се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.

Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло за 40 минути. Готовото тесто разделяме на две части.

Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с меко масло и се поръсва с пълнка от натрошено сирене, нарязан на ситно кренвирш и парченца топено сирене. Навива се на руло. Така се оформя и останалото тесто.

От рулата се отрязват краищата и поставяме в средата на тавата, в която ще печем. После се режат триъгълници и се нареждат по края на тавата докато се напълни.

Оставя се тестото да бухне за втори път. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме семена, ако желаем. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар