Пържен шаран с царевично брашно

07/12/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 200
  • Преглеждания за месеца20065
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовата риба отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар