Мексиканска яхния с кюфтенца и боб

25/09/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4218912025
"Темпераментна яхния, в чийто завладяващ аромат ще се влюбите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 050
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • олио - 3 - 4 с.л
  • лук - 1 голяма глава
  • кайма - 500 г телешка
  • галета - 50 г или трохи хляб
  • чили паста - 2 ч.л люта
  • кимион - 1 ч.л смлян
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • домати - 1 консерва (400 г) нарязани на кубчета
  • боб - 1 консерва (400 г) червен кидни боб
  • магданоз - 3 с.л нарязан или пресен кориандър (по желание)
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1/2 ч.ч или телешки бульон
  • за гарнитура
  • ориз - 200 г басмати (сварен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 1 с.л от олиото на умерена температура в голям дълбок тиган и изпържете предварително нарязания лук на дребно за около 8-10 мин. или докато омекне. Отстранете го от тигана.

Междувременно сложете каймата в купа с галетата, подправките и лютата чили паста. Подправете със сол и черен пипер. Омесете добре каймата и направете около 25 малки кюфтенца с големина колкото орех. Изсипете останалата част от предвиденото олио в тигана и изпържете кюфтенцата за около 10 минути до златисто.

При готовност върнете лука в тигана, добавете доматите и добавете водата или бульона. Варете около 5 мин. и добавете отцедения боб. Гответе още 15 мин. докато сосът се сгъсти и кюфтенцата се сготвят.

Поръсете ястието с магданоз (или нарязан кориандър както е в оригиналната рецепта) и сервирайте със сварения ориз басмати.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
25.09.2016 12:20
Нинче, чудесно Чили кон карне се спретнала. Страшно много го харесвам, а и така с кюфтенца е чудесно.. Браво!!
1
1
Нина Иванова Иванова
Благодаря! И аз го обичам във всякакви варианти :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв