Кюфтенца с доматен сос в гювече

26/09/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач2362837192
"Покани за вечеря, в които се срещат думите кюфтенца и гювече са сред най-любимите ни "
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата, като прибавите към нея накиснатата във вода филия, 1 яйце и 1 глава лук, настърган на ситно ренде. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и чубрица. Оставете каймата за 30 мин. в хладилника.

След това в гювечетата сложете малко мазнина /олио/, оформете малки топчета кайма и наредете. Залейте с доматения сос и нарежете другата глава лук, поръсете с джоджен.

Печете на 220 градуса за около 45 мин. След това настържете по малко кашкавал в гювечетата, счукайте по едно яйце и поръсете с чубрица. Върнете във фурната за още 10 мин.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар