Рибена чорба със сьомга

07/12/2011
от БарфиНовак
"Ще ви издадем една тайна - добавете и малко пушена риба, за да стане чорбата ви наистина вълшебна "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 062
  • Преглеждания за месеца976
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сьомга - 1 глава и 200 г месо
  • картофи - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид, малка
  • вода - 1, 5 л
  • магданоз - по 1 с.л. накълцан
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
  • лимони - 1 брой

Начин на приготвяне

Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.

През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.

Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.

Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.

Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.

Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 8
3 5
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

надежда
надежда
08.01.2015 11:44
Много вкусна чорба от семга
2
1
Кирова
Кирова
06.01.2015 14:42
стана трепач :) благодаря за рецептата
2
0
цецкото
цецкото
19.12.2014 19:24
Супер. Облизахме си пръстите
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв