Постна питка с лимец

26/09/2016
"Инвестирайте в здравето си с тази вкусна постна питка с лимец "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 486
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашно. Добавете брашното от лимец /три зърна/ и пълнозърнестото брашно. Направете кладенче и добавете солта, захарта, олиото и маята.

Налейте малко хладка вода и разбъркайте. Добавяйте постепенно вода, като месите, докато се получи меко тесто.

Оставете го на топло, като го завиете, за да втаса. В подходяща тава с незалепващо дъно, разстелете тестото и оформете питката.

Изпечете на 180 градуса до готовност, като проверите готовността с дървено шишче. Готовата питка напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да поомекне.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар