Тригуни Да си оближеш пръстите

26/09/2016
"Животът може да бъде и вкусен Опитайте - ще си оближете пръстите !"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 662
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 250 г
  • плънка
  • лешници - 3 с л. смлени едро
  • галета - 2 с. л.
  • масло - 1 с. л. меко
  • кафява захар - 1 с. л.
  • за сиропа
  • вода - 1 ч. ч.
  • захар - 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.

Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава.

Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.

Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
29.09.2016 09:50
Никога не съм правила,а като дете много ги обичах.Задължително ще се пробват.Благодаря за рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв